Πώς να μικρύνετε τη λίστα των καλεσμένων λόγω Covid-19

Αν είστε από τα ζευγάρια που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα γαμήλιο... δράμα λόγω κορωνοϊού, μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνοι. Πρέπει να κάνετε έναν αγώνα δρόμου για να αναδημιουργήσετε τη μεγάλη μέρα στο φως των τρεχουσών εξελίξεων. Και ένα από τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19 απαιτούν, δυστυχώς, μια πολύ μικρή λίστα καλεσμένων στους γάμους.

Γι αυτό κι εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το task να μοιάζει λίγο πιο εύκολο με μερικά χρήσιμα tips.

Όπως, λοιπόν, αναφέραμε και παραπάνω, ως αποτέλεσμα όλων αυτών των νέων κανόνων, περιορισμών και οδηγιών, τα ζευγάρια πρέπει να μειώσουν το μέγεθος της λίστας των καλεσμένων του γάμου τους. Παρόλο που μπορεί να σας κακοφαίνεται η ιδέα να μειώσετε τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας που θα παρευρεθούν στο γάμο σας, η μικρή λίστα έχει και τα θετικά της.

 

Αρχικά, θέλοντας και μη, θα εξοικονομήσετε χρήματα. Τα ιδιαίτερα καθίσματα, τα πολυτελή τραπεζομάντηλα ή τα χρυσά πιάτα που ονειρευόσασταν για τη μεγάλη μέρα μπορεί να σας κοστίσουν μια περιουσία αν έχετε, για παράδειγμα, μία λίστα 200 καλεσμένων. Για μία πολύ περιορισμένη μερίδα ανθρώπων, όμως, αυτό αλλάζει σημαντικά. Η συμβουλή των ειδικών? Επιλέξτε κάτι πολυτελές για την ημέρα του γάμου σας και στη συνέχεια, όταν όλα αυτά θα αποτελούν πια παρελθόν, μπορείτε να οργανώσετε ένα πολύ μεγαλύτερο πάρτι, με πιο απλό décor και να προσκαλέσετε όλους εκείνους που θα θέλατε κοντά σας αυτή την τόσο σημαντική στιγμή αν δεν είχατε αυτόν τον περιορισμό στους καλεσμένους.

 

Παράλληλα, η μικρότερη λίστα καλεσμένων συνεπάγεται ότι έχετε περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στον καθένα ξεχωριστά. Αν είχατε 150 ή περισσότερους καλεσμένους, θα ήταν σχεδόν αδύνατο μέσα σε μια βραδιά να περάσετε χρόνο και να μιλήσετε με τον καθένα όσο πραγματικά θα θέλατε. Η περιορισμένη λίστα θα κάνει τα άτομα που τελικά θα παρευρεθούν να νιώσουν πιο ξεχωριστά και να συμμετέχουν πραγματικά στη μεγάλη μέρα.

 

Παρ όλα αυτά, οι wedding planners συμφωνούν ότι, το να μειώσετε τη λίστα των καλεσμένων δεν είναι κάτι εύκολο στην πράξη. Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς αυτή τη δυσκολία, διαβάστε στη συνέχεια μερικά tips που μπορεί να σας βοηθήσουν.

 

#1: Ξεκινήστε με τα άτομα που δεν μπορείτε να φανταστείτε να λείπουν από την ημέρα του γάμου σας
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλετε οπωσδήποτε να παρευρεθούν στον γάμο σας, όσο μικρή και αν είναι η λίστα των καλεσμένων. Σκεφτείτε τους ανθρώπους στους οποίους είπατε πρώτα ότι αρραβωνιαστήκατε. Κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτοί με τους οποίους μιλάτε συχνότερα και πρέπει να μπουν πρώτοι στη λίστα σας. Επικοινωνήστε μαζί τους τηλεφωνικά ή μέσω sms για να επιβεβαιώσετε ότι είναι ελεύθεροι την ημέρα του γάμου. Έτσι, θα ξέρετε πόσοι από αυτούς θα έρθουν και πόσους ακόμα μπορείτε να καλέσετε.

 

#2: Βγάλτε από τη λίστα αυτούς με τους οποίους δεν μιλάτε καθημερινά
Αυτό το βήμα μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά είναι μία από τις καλύτερες τεχνικές για να μειώσετε τη λίστα των καλεσμένων σας. Σας προτείνουμε να καλέσετε άτομα με τα οποία είχατε πρόσφατη και συνεχή επικοινωνία. Αφήστε, λοιπόν, εκτός τα μακρινά ξαδέρφια, συναδέλφους με τους οποίους έχετε χρόνια να μιλήσετε και τους παλιούς σας γείτονες. Μην ξεχνάτε ότι, οι περισσότεροι θα κατανοήσουν ότι έχετε να κάνετε με αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Κάποιοι μπορεί και να ανακουφιστούν, δεδομένων των συνθηκών.

 

#3: Αποκλείστε τους συνοδούς
Στην προσπάθειά σας να είστε μέσα στον επιτρεπόμενο αριθμό των καλεσμένων τη μεγάλη μέρα, το μόνο λογικό είναι να αποκλείσετε τους «plus ones». Οι περισσότεροι καλεσμένοι θα καταλάβουν ότι πρέπει να βρείτε τρόπους να μειώσετε τη λίστα των καλεσμένων και, αν θέλουν πραγματικά να είναι κοντά σας αυτή την τόσο σημαντική ημέρα, θα είναι ακόμη και χωρίς συνοδό.

 

Πηγή: by Βάσια Καττή https://www.gamosorganosi.gr/